Ohje
Anna jäisen hirvenlihan sulaa hieman. Vuole vielä melko jäisestä lihasta terävällä veitsellä ohuita lastuja.
Paista jäiset lihalastut voissa paistinpannulla pienissä erissä. Paistetut lihat laitetaan pataan ja maustetaan suolalla. Jatka lihojen paistamista erissä. Kuullota lopuksi sipulit paistinpannulla ja lisää ne pataan.
Lisää punaviini ja vettä lihojen pintaan saakka. Pata laitetaan kypsymään 200 °C:n lämpötilaan. Hauduta pataa vähintään 2-3 h leivinuunissa. Liha saa kypsyä kauemminkin leivinuunin miedossa lämmössä. Tarkista välillä ettei neste pääse kuivumaan.
Vinkki
Tarjoile hirvikäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera.
Hirvikäristys hautuu meheväksi NunnaUunin Solo-takkaleivinuunissa. Tutustu esimerkiksi Hestia Solo -malleihin.