Ohje
- Keitä kaalilohkot lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä hetki, mutta älä ruskista.
- Lisää maitoa ja kaalien keitinlientä vähän kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehua 10 minuuttia.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla. lisää sulatejuusto pieninä paloina, kastike saa olla paksua.
- Laita kaalilohkot vuokaan ja kaada kastike päälle.
- Kuorruta leivinuunissa 225 °C:n lämpötilassa noin 15 minuuttia.
Vinkki
KASVIKSET JA KASVISRUOAT Lämpimien kasvisruokien valikoima on laaja ja monipuolinen. Kasvikset antavat lähes rajattomat mahdollisuudet aterioiden ja annosten muunteluun. Leivinuunissa kypsennetyt nauriit ja porkkanat ovat loistava lisuke esimerkiksi lihapadalle.