Ohje
- Ruskista liha pannulla ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Laita lihan paksuimpaan kohtaan paistimittari.
- Kypsennä liha miedossa 120–150 °C:n lämmössä, kunnes sen sisälämpötila on 60–65 °C. Silloin paisti vielä punertaa sisältä.
- Kääri liha folioon ja anna vetäytyä ennen leikkaamista ainakin 15 minuuttia. Näin lihas nesteet eivät karkaa ja paisti pysyy mehevänä. Paisti on myös helpompi leikata hieman jäähtyneenä.
- Kuori perunat ja leikkaa niihin tiheästi syviä viiltoja, kuitenkin niin, että ne pysyvät koossa.
- Paista leivinuunissa 200 °C:n lämpötilassa, perunoidenkoosta riippuen 45–60 minuuttia.
<liLaita perunat vuokaan ja sivele voisulalla. Mausta suolalla ja ripottele päälle korppujauhoja.
Vinkki
KOKONAISENA PAISTETTU LIHA Kokonaisena uunissa paistetaan yleensä mureampia ruhonosia kuten sisä- ja paahtopaistia sekä ulko- ja sisäfileetä. Liha voi olla nautaa, porsasta, lammasta tai riistaa. Liha ruskistetaan ensin pannulla, jotta lihasnesteet eivät valu uunipannulle paiston aikana eikä liha pääse kuivumaan. Pinta myös näyttää ja maistuu paremmalta, kun se on ruskistettu ennen paistaa. Liha paistetaan uunipannussa miedossa lämmössä (120–150 °C ) peittämättä. Käytä aina paistimittaria.