Ohje
- Sekoita korppujauhoihin vesi, kerma, hienonnettu sipuli, tomaattipyree ja mausteet. Anna turvota 10–15 minuuttia.
- Lisää jauheliha ja muna, sekoita tasaiseksi massaksi.
- Muotoile kosteilla käsillä lihapullia pellille ja paista 225°C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia.
Massasta voidaan muotoilla myös lihamureke, jolloin paistolämpötila on 200 °C ja paistoaika 30–45 minuuttia
Lihapyöryköiden kanssa voidaan tarjota perunaa, pastaa tai riisiä. Jokaista ruokailijaa kohti tulee varata raakaa pastaa noin 80g/hlö, raakaa riisiä noin 1 dl/hlö ja perunaa noin 150g/hlö. Raikkautta ja väriä annokseen tuovat kauden tuoreet kasvikset.
Vinkki
LAAJENNA LEIVINUUNIN KÄYTTÖMAHDOLLISUUKSIA myös ruokiin, jotka yleensä tehdään liedellä tai niitä ei ainakaan perinteisesti ole valmistettu leivinuunissa. Leivinuuni soveltuu monenlaiseen ruoanvalmistukseen ja uunissa kypsentäminen on terveellinen tapa laittaa ruokaa ilman ylimääräistä rasvaa. Joissakin ohjeissa liha on ruskistettu pannulla ennen pataan laittaa, mutta yhtä hyvin liha voidaan paahtaa uunissa ennen varsinaista kypsentämistä täysin ilman rasvaa.